Vrei să publici la noi?

BookForge este în căutare de manuscrise care se încadrează doar în următoarele genuri literare: mystery & thriller, fantasy, SF, ficțiune istorică. Plus un strop de romance.



Cum se aranjează un manuscris din punct de vedere tehnic:


În primul rând, cât mai curat, fără formatări automate de tip, bullets, cratime automate pe post de linii de dialog, care îngreunează munca tehnoredactorului. Designul cărții nu se realizează în manuscris, ci atunci când cartea intră în tehnoredactare, orice alt eventual design al manuscrisului fiind anulat în mod automat.

Font: Times New Roman - 12. Nu 14, nu 16, nu 18.  Nu contează numărul paginilor dintr-un manuscris, ci numărul de cuvinte. 

Alineatul se setează automat din Paragraph, nu se folosește space bar până se ajunge la alineatul dorit.

Pentru alineat nou (frază nouă/dialog cu alineat), nu se folosește niciodată Space bar, ci întotdeauna ENTER.

Linia de dialog, în cazul în care nu se inserează direct Em dash în manuscris: cratimă și SPAȚIU înainte de-a începe dialogul ca atare, altfel la tehnoredactare se vor transforma toate cratimele din interiorul cuvintelor tot în linie de dialog.

Dacă există note de subsol, fiecare în parte trebuie neapărat inserate din documentul Word în mod corect și în ordinea corectă, altfel nu pot fi prelucrate la tehnoredactare. (References - Insert Footnote). 

Pentru detalii stilistice, a se citi, Cum se scrie un bestseller - Tehnica americană cu ajutorul căreia poți transforma o idee într-un roman de succes, unde se explică totul pe larg, cu tot cu exemple de așa da și așa nu, dar în principal a se avea în vedere următoarele reguli de bază:


Timpul verbelor se păstrează constant pe tot parcursul cărții, un amănunt esențial de care fac abstracție mulți autorii români, din păcate. Dacă începeți să scrieți la perfectul simplu, spre exemplu, și săriți la perfectul compus în decurs de două fraze, ajungând apoi să treceți prin toate timpurile verbelor până la final, NU e bine. Manuscrisul va fi descalificat în mod automat.

Dialogurile trebuie să sune natural, așa cum vorbesc oamenii, cu cuvinte prescurtate și fără să-și repete numele unii altora la infinit în fiecare dialog.

Un manuscris trebuie să conțină cel puțin 50,000 de cuvinte, nu vom lua în considerare manuscrisele cu un număr mai mic de cuvinte.

Documentarea este esențială.

Greșelile gramaticale sunt inacceptabile, eventualul talent literar nu echilibrează sub nicio formă balanța.


Ne rezervăm dreptul de-a descalifica orice manuscris care nu respectă cele câteva reguli tehnice și stilistice.


Adresa de trimitere a manuscriselor - bookforge@printatu.ro