Petronela Prepeliță

Petronela Prepeliță

      Pentru mine cărțile sunt dovezi clare că mintea mea nu se rotește în gol și că nu degeaba deseori pierd contactul cu Pământul și cutreier aiurea prin Univers. Mă folosesc de tot ce știu și ce sunt atunci când scriu, dar nu abordez subiectele neapărat ca unul care are studii de psiholog sau asistent social. Sau mă rog, nu asta am intenționat de la început. Am început demult, cu romane de dragoste- Goana după lumină a fost primul roman pe care l-am scris, dar am mai scris din aceeași categorie si  Fără aripi, Secretul Rubinului și Predispoziție genetică. In romanele mele de dragost  personajele sunt blocate în alegeri și trebuie să facă față unor situații extreme, neașteptate și necunoscute, să-și înfrângă teama paralizantă, umilința, durerea, pierderea, să se adapteze împingând limite uneori până dincolo de suportabilitate, să învețe să ierte și să iubească din nou. Dar mereu mi-a plăcut să visez dincolo de limitele normalității, așa că am dat-o repede pe fantezie. În Arcanii am vrut să ies din normalitate și să dau omenirii șansa la reabilitare prin activarea acelei părți din Dumnezeu care se află în fiecare dintre noi și care ne face buni, puri și puternici. Și luminoși, desigur. În seria Daoi – despre care imi place sa spun ca e o fantezie pe blat istoric am vrut să schimb prezentul acesta strâmb și urât creând o lume nouă, grozavă, pur dacă și să readuc în prim plan istoria măreața a strămoșilor noștri pierduți demult în istorie. Abia în seria Spectra m-am axat pe dezvoltare personală prin dobândirea echilibrului emoțional și am lucrat folosindu-mă din plin de ceea ce știu. Deși e o serie fantasy și poate părea ceva mai greu de citit, Spectra este scrisă astfel încât să te aducă în fața propriilor limite, să te facă să-ți cauți resursele și să-ți deschidă inima spre lumină și echilibru. 

      Dar cred că fiecare autor, oricâte cărți ar scrie și oricâte stiluri ar aborda, are o temă dominantă în tot ceea ce publică. În toate cărțile mele eu caut lumina, magia aceea care scoate lumina din umbră. Că nu există lumină fără umbră. Așa că toate cărțile mele au final fericit. Pentru că eu cred cu tărie în echilibru, în energii care se atrag, în legea compensației. Cred în Dumnezeu și în bulgărele de lumină pe care l-a pus în fiecare dintre noi. În fiecare, chiar dacă în unii lumina e încă în umbră. Așa că toate personajele mele evoluează, se ridică de jos și merg mai departe. Îmi doresc ca aducând în fața ochilor cititorului oricare carte de-ale mele, să-i induc starea de bine în minte și suflet. E tot ce-mi doresc.  


      Cărțile mele publicate: 

      Goana după lumină, Editura Arania, 2008, Braşov,

      Predispoziţie genetică, Editura MondoRO, 2010, Bucureşti

      Arcanii - Fereastră în labirint, Editura MondoRO, 2011, Bucureşti

      Arcanii - Calea Uitării, Editura MondoRO, 2013, Bucureşti

      Fără aripi, Editura Terra Design, 2016, Gura Humorului

      Daoi - Tărâmul uitat, Editura SmART, 2018, Gura Humorului

      Darul din nord, colaborare cu Doru Karacsonyi, 2019, Bucureşti

      Daoi - Tărâmul regăsit, Editura SmART, 2019, Gura Humorului

      Daoi - O singură Cale, Editura SmART, 2020, Gura Humorului

      Secretul Rubinului, Editura SmART, 2021, Gura Humorului

      Spectra, Editura Terra Design, 2022, Gura Humorului.

      Spectan. O sută de ani fără tine, Editura Terra Design, 2023, Gura Humorului.

      Gândește cu inima. Arcan, Editura Terra Design, 2023, Gura Humorului.O singură cale - Seria Daoi vol. 3 - Petronela Prepeliță

O singură cale - Seria Daoi vol. 3 - Petronela Prepeliță

    Cartea a treia a seriei Daoi ni-l înfăţişează pe Nord, un bărbat neînfricat ..

38,00 Lei

Seria DAOI - Petronela Prepeliță

Seria DAOI - Petronela Prepeliță

      Seria DAOI este o incursiune plină de fantezie și suspans într-o lume în care d..

123,00 Lei

Tărâmul regăsit - Seria Daoi vol. 2 - Petronela Prepeliță

Tărâmul regăsit - Seria Daoi vol. 2 - Petronela Prepeliță

    Aventura Călătorului-Învățător, descrisă într-o manieră fantezistă cu tentă ..

45,00 Lei

Tărâmul uitat - Seria Daoi vol. 1 - Petronela Prepeliță

Tărâmul uitat - Seria Daoi vol. 1 - Petronela Prepeliță

    Seria Daoi, ea s-a născut din credinţa că niciodată nu am rezonat cu ceea ce..

40,00 Lei

Afişare 1 - 4 din 4 (1 pagini)