Simona Radu
Sunt absolventă de filologie și, în afară de asta, toată viața mi-am petrecut-o scriind cuvinte. Iubesc aventura, pe care adesea o împletesc cu istoria. Îmi place să creez personaje puternice, romantice, bine conturate, dar și povești de iubire care să condimenteze aventurile mele.
Am debutat în 2016 cu romanul istoric „Solul lui Zamolxe”, apărut la Editura Geto-Dacii. Pentru că eu sunt a Daciei și Dacia e a mea, a urmat, un an mai târziu, în 2017, al doilea roman istoric, „Regatul lupilor - Dromihete”, tot la Editura Geto-Dacii, iar în 2020 mi-a apărut „Zeița Cerului, Tomiris”, romanul cu care am coborât cel mai adânc pe firul timpului.
În timpul pandemiei, mi-am descoperit un acut simț social și m-am considerat să iau atitudine, cu armele mele, față de tot ce s-a întâmplat. Nu mă consider posesoarea devărului absolut, dar m-am simțit mai bine după ce am făcut-o. Astfel s-a născut seria distopică „Sub semnul Lupului” („Străjerul”, „Joaca de-a natura” și „Zeii suntem noi”), în care niște paranormali cu suflet de dac luptă să salveze rosturile firești ale omenirii. Subiectul romanelor este spinos și controversat, dar eu m-am simțit foarte liberă scriindu-le. După rigoarea unui roman istoric, era de așteptat să se întâmple asta, așa că am continuat să mai rămân o vreme în prezent cu romanul de dragoste „Caii din vis”, care urmărește o iubire neobișnuită între au scriitoare și un agent din forțele speciale. Condei și pistol, dar între paginile unei cărți orice e posibil.
Sunt, de asemenea, autoarea seriei heroic-fantasy „Libertatea ca o vrajă” („Sămânța răzvrătirii”, „Străini în țară străină”, „Asemeni vulturilor”, „Țara munților liberi” și „Lanțuri rupte”), care va putea fi găsită în curând la Editura Cassius Book.
Apoi, planul meu e să mă întorc în Dacia, pentru că am în lucru trilogia „Decebal”, care va cuprinde volumele „Tapae”, „101 - 102” și „105 - 106”. De la Tapae până la căderea Sarmizegetusei. Este datoria mea de suflet și de conștiință, pentru a desăvârși tabloul Daciei.